Poezia nuk mbushet me mend…

Një i lexim i shpejtë i vëllimit poetik “Kundërpërfytyrimi”  të Natasha Lakos Preç Zogaj Jam duke  lexuar librin e  ri me poezi  “Kundërpërfytyrimi” të poeteshës Natasha Lako. Ndoshta do të duket e pazakonshme që po shkruaj këto rreshta pa e ...
Read More

Sapienza: Muza e haresë te qënia femërore e Evropës së vjetër

Muzën e Haresë - një vepër e çmuar lart nga kritika dhe lexuesi – për fat të keq, pas vdekjes së autores. Jo dikur, jo disa shekuj më parë, por thjesht në vitet ’90. Autorja ndërron jetë më 1996, romani ...
Read More

Pse e ripërktheva romanin “Dashuri në kohërat e kolerës” të Markezit

Mira Meksi* Me siguri që nuk kisha për t’iu rikthyer përkthimit të njërës prej kryeveprave të Gabriel Garcia Marquez-it, “Dashuria në kohërat e kolerës”, sikur shtëpia botuese Onufri, pas përpjekjeve shumëvjeçare, të mos merrte të drejtën ligjore të botimit të ...
Read More

Vera Bekteshi, një mozaik fatesh dhe jetëshkrimesh

Një lexim rreth librit: “Ora me rërë” i shkrimtares Vera Bekteshi, i shkruar me kulturë dhe shije. Personazhi i vërtetë pa imagjinaren rrezikon të mos jetë letrar, por jetëshkrim Nga Preç Zogaj Jeta e çdo njeriu është një klepsidër (orë ...
Read More