Përshtypje

ismail kadare 0

Pse duhet te lexojme Ismail Kadarene?

David Bellos Arsyeja kryesore dhe më e rëndësishmja pse duhet të lexojmë Ismail Kadarenë është se ai është një rrëfimtar ...
Read More
libri

A mund të gjej një tjetër libër kaq të bukur?!

Përshtypje rreth librit "Atje ku këndojnë karavidhet" të autores Delia Owens, përkthyer nga Manushaqe Bako dhe hedhur në qarkullim nga ...
Read More
anthony

Një libër transformues për jetën tënde

Review rreth librit “Pushtet i pakufishëm” i Anthony Robbins, botuar nga Minerva Klodjana Imeraj                                                                  “Për të komunikuar në mënyrë ...
Read More
shenimet

Thirrja deshperuese e nje tragjiku

Kumtim rreth kryepersonazhit Tador të romanit “Mos harro të më kujtosh”, me autor Liridon Mulaj, botuar nga Onufri Albert Vataj ...
Read More
mimo=-pika

Një libër sui generis i Mimoza Hafizit

Analize e romanit shkencor “Pika Trëndafil – Për ne dhe alienët” shkruar nga astrofizikantja, Prof. Dr. Mimoza Hafizi, me të ...
Read More
aleksey-oryshchenko-OuBXYwc2p-k-unsplash (Small)

Filozofia e së tashmes dhe vizioni i Një Toke të Re.

Tani. Një fjalë që e dëgjojmë të gjithë shpesh, por që jo të gjithë janë të aftë të ndjejnë kuptimin ...
Read More
inteligjenca emocionale - 123

5 gjërat që mësova rreth inteligjencës emocionale

Review mbi librin “Inteligjenca emocionale”, të autorit Daniel Goleman, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese Pema Babeta REXHEPI Në kohën ...
Read More
at-zef-pllumi-palimpsest

Át Zef Pllumi – mendimtari i lirë dhe Shqipëria e burgosur

Një analizë e trilogjisë së Át Zef Pllumit, “Rrno vetëm për me tregue”: Vlera e tij si dëshmi pë krimet ...
Read More
anthony

8 leksione që dalin pas leximit të librit Zgjoni gjigantin e brendshem

Leksioni nr. 1 - Vendimet përcaktojnë fatin tuaj; jo kushtet e tuaja! Në momentin që nisni të ndryshoni jetën tuaj, ...
Read More
stephen

Origjina dhe fati i universit, Stephen Hawking “provokon” edhe në shqip

Review rreth librit “Teoria e gjithçkaje”, shkruar nga Stephen Hawking, përkthyer në shqip nga Erjon Uka dhe botuar nga Minerva ...
Read More