Veprat e përkthyera që fituan çmime në vitin 2018

Platforma online e librit shqip Bukinist bën të ditur veprat letrare të përkthyera të cilat kanë fituar çmime gjatë vitit 2018. Mes çmimeve letrare, për përkthimin kanë dhënë çmime libraria Bukinist, Ministria e Kulturës, Akademia e Çmimeve Kult dhe Shoqata e Botuësve Shqiptarë në Panairin e Librit Tirana 2018. Bukinist.al i shpall fituesit përmes një […]

Sapienza: Muza e haresë te qënia femërore e Evropës së vjetër

Muzën e Haresë – një vepër e çmuar lart nga kritika dhe lexuesi – për fat të keq, pas vdekjes së autores. Jo dikur, jo disa shekuj më parë, por thjesht në vitet ’90. Autorja ndërron jetë më 1996, romani lejohet të botohet më 1998. Vlerësime për përkthimin e Aida Baros Diana Çuli Shtëpia Botuese […]