Sherlok Holmsi, dedektivi i vërtetë që duhet të zbulojë lexuesi shqiptar

Viktoria Ruci* Më 1893, dy vite pas debutimit të Sherlok Holmsit në revistën Strand, Artur Konan Dojl kishte vendosur ta hiqte qafe detektivin e përkëdhelur një herë e përgjithmonë, “…edhe sikur në atë greminë të varros dhe llogarinë time bankare.” E tillë ishte mirënjohja ndaj personazhit, që e bëri Dojlin autorin më në zë të […]