pengesa-2

Dhjetë ide madhështore nga libri Pengesa është rrugëdalja

Një reflektim rreth librit “Pengesa është rrugëdalja” të Ryan Holiday, përkthyer nga autori i shkrimit dhe botuar nga Minerva Blendi Lami “Pengesa është rrugëdalja”, një libër i publikuar nga shtëpia botuese “Minerva”, ka të bëjë me shndërrimin e pengesave në triumfe, duke ndërmarrë veprime që na krijojnë mundësinë të përparojmë më tej në jetën tonë. […]

kerkim kuptimi

Virusi korona – Holokausti, dhe leximi si terapi kuptimi

  Reflektim pas leximit të librit “Në kërkim të kuptimit” të Viktor E. Frankl, përkthyer nga Blendi Lami, dhe hedhur në qarkullim nga Botimet Minerva Albert Gjoka Gjatë këtyre javëve, teksa ndodhemi të izoluar brenda katër mureve të shtëpive tona, jemi të bombarduar parreshtur nga lajme dhe ndjesi negative: Çdo ditë numërojmë të infektuarit dhe […]