rekomandimet

Bukinist, ja 5 rekomandimet e muajit shkurt 2019

Në vijim të premtimit që ju kemi dhënë ju, të dashur lexues, ndjekës dhe miq, edhe këtë muaj ne si Bukinist kemi përgatitur pesë rekomandimet tona: Janë autorë shqiptarë dhe të huaj, libra në fushën e prozës së shkurtër, romanit, por edhe të non-fiction-it. Për hartimin e listës ne kemi marrë në konsideratë edhe faktin […]

21-leksione

Pse teknologjia favorizon tiraninë

Yuval Noah Harari Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje të parë të vetëkuptueshme dhe të pakthyeshme. Por këto ideale, janë shumë më të brishta nga sa besojmë ne. Suksesi i tyre në shekullin XX, varej nga kushtet teknologjike unike, që mund të dëshmohen si […]

bill-gates-harari-homo-deus-bukinist

Një libër për të ardhmen që të kuptojmë të tashmen

  Review nga bosi i Microsoft, filantropi dhe mendja brilante e kohës tonë rreth librit “Homo Deus” të Yuval Noah Harari, botuar në shqip nga Botart Bill Gates Çfarë i jep kuptim jetëve tona? Dhe nëse një ditë, çfarëdoqoftë ajo që na jep kuptim për të shkuarën, çfarë mund të bëjmë pastaj? Unë akoma po […]