Rebelimet e vogla në romanin e Sally Rooney

Përshtypje rreth romanit “Njerëz normalë” të Sally Rooney, në të cilin reflektohet për strukturat dhe mundësitë e dashurisë nën kapitalizëm. Vanity Fair e përzgjodhi në vitin 2019 si një nga “librat më të mirë të sezonit”, i vendosur pranë një çante “Mansur Gravriel”, me ngjyrë të verdhë, e të ndritshme (me çmim 595 dollarë).  Lexuesja […]

E vërteta e Stonerit; – të dijmë kush jemi!

Diana Çuli Lexim rreth romanit “Stoneri” John Williams-it, përkthyer nga Piro Misha dhe botuar nga IDK. The New York Times thotë se ai “është romani i përkryer, i rrëfyer e i shkruar aq bukur, dhe aq emocionues, saqë të lë pa frymë”. Botimet IDK kanë sjellë së fundmi në treg, në gjuhën shqipe një nga […]