8 romanciere shqiptare per 8 Marsin

Blogu Leximtari dhe platforma Bukinist.al ka përzgjedhur 8 romane që janë shkruar nga autoret shqiptare për ti rekomanduar si lexime në Ditën Ndërkombëtare të Gruas Letërsia shqipe është pasuruar ndjeshëm me emra autoresh, të cilat garojnë në mënyrë dinjitoze mes autorëve të spikatur tashmë. Njëherësh, shihet se ka edhe autore të cilat guxojnë në tematikat […]

Ja 6 fituesit e cmimeve letrare per botimet e vitit 2020

Flutura Açka, Bardhyl Londo, Persida Asllani, Artan Fuga, Granit Zela dhe Petrit Ruka nderohen me çmime për botimet e tyre që janë hedhur në qarkullim gjatë vitit 2020. Shpallen fituesit e çmimeve letrare për botimet e hedhura në qarkullim gjatë vitit 2020. Ministria e Kulturës përmes Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit ka ngritur një […]

Autoret shqiptare per tu lexuar gjate kesaj vere

Platforma më e madhe online e librit në Shqipëri, Bukinist.al dhe blogu Leximtari kanë përzgjedhur 12 romancierë dhe tregimtarë për t’i bërë pjesë të leximeve gjatë pushimeve verore Letërsia shqipe është cilësore: Këtë gjë e thonë gjithnjë e më shumë lexuesit. Por, sfida më e madhe mbetet që një konstatim i tillë të përcillet tek […]

Bukinist shpall 6 librat me te mire te vitit 2020

Përgjatë dy muajve janë zhvilluar votimet online në blogun Leximtari për të zgjedhur librin më të mirë të botuar gjatë vitit 2020. Në gjashtë kategoritë e përzgjedhura: libri për fëmijë, poezia shqipe, romani shqip, romani i përkthyer, libri non-fiction dhe libri i zhvillimit personal, ekipi i Bukinist.al kishte përzgjedhur 7 prurjet më të mira të […]

Çmimet vjetore kombëtare të letërsisë – ja 6 veprat fituese të vitit 2018

Më 22 janar 2020 u zhvillua ceremonia e ndarjes së Çmimeve Kombëtare të Letërsisë për vitin 2018. Juria e përbërë nga Visar Zhiti, Dhurata Shehri, Brikena Çabej, Riza Braholli dhe Alda Bardhyli përzgjodhi librat fitues në 6 zhanre të ndryshme: për romanin më të mirë, përmbledhjen me tregime, vëllimin poetik, veprën më të mirë eseistike, […]

Romani shqip i botuar gjatë vitit 2017, ja 7 librat në garë

Bukinisti organizon çdo vit sondazhin për librin më të mirë të botuar në vitin paraardhës. Për secilën prej 6 kategorive të përcaktuara për votim, përzgjidhen 7 libra, ku ftohen lexuesit që të përzgjedhin librin për fëmijë. Në kategorinë e romanit shqip të botuar gjatë vitit 2017 janë përzgjedhur këto libra:  “Mërkuna e zezë” – Agron […]

“Hiena bankare”, një Komedi Hyjnore e tregut të parasë

Recension për librin: Ja pse  duhet të ketë lexim të “Hiena bankare” të autorit holandez Joris Lunendijk edhe në Shqipëri. Skanderbeg Books e sjell në shqip për lexuesit Zef Preçi I shkolluar ne regjimin e shkuar, por edhe i vetëmësuar apo përshtatur pas 1990-tes, i hyra me një fryme leximit të këtij punimi të shkruar […]