Pavaresia e Shqiperise, – 12 libra qe rekomandojme per lexim

Platforma më e madhe online e librit shqip, Bukinist.al ndan me lexuesit në vigjjilje të 28 nëntorit, një listë me 12 libra për historinë e Shqipërisë, botime që synojnë të reflektojmë mbi të kaluarën dhe na ndihmojnë për ta parë të tashmen më qartë. Këtë vit u bashkua me ne dhe Glina, duke ndarë së […]

Esat Pashë Toptani siç nuk e kemi njohur

Preç Zogaj Esat Pashë Toptanin, kryministrin i tretë të shtetit shqiptar, pas Ismail Qemalit dhe Turhan Pashës, e kemi njohur apo më saktë e kemi bartur në klishetë tona për historinë si tradhëtar të  kombit. Edhe kur ky njeri, pinjoll i një prej familjeve të njohura shqiptare, përfundonte në mugun e harresës si dikush për […]