Të vërtetat e mëdha janë të thjeshta

Shpëtim Çuçka, përkthyesi i romanit “Lavjerrësi i Fukoit” të Umberto Ekos nga shtëpia botuese “Dituria”, thotë se libri mund t’i ngjallë lexuesit kureshtje në disa drejtime: Pse profesori dhe studiuesi i suksesshëm U. Eko e ndjeu të nevojshme të hynte edhe në fushën e krijimtarisë artistike? Çfarë idesh ka dashur të japë ai me romanin […]