Befasitë që sjell çelësi i leximit të letërsisë nga Agim Baçi

Reflektim pas leximit të librit “Letër Dylqinjës” i A. Baçit, i botuar nga Onufri Diana Çuli Një befasi. Kritike, letrare, meditative, ekzistenciale. Një befasi, do të theksoja përsëri për këtë libër të Agim Baçit, autor i shumë librave me studime, kritikë e përsiatje letrare, po edhe me poezi e prozë. Është një befasi “çelësi i […]

Letërkëmbimet e Agim Baçit me personazhet e mëdha të letërsisë

Alma Mile “E nderuara dhe shumë e respektuara e Tobozës, planet i ndjenjave dhe i mendjes së kalorësit të famshëm të Mançës, Dylqinjë”. Këto dy rreshta nuk janë zjarr i zemrës së kalorësit dhe idealistit më të paepur, dashnorit të përjetshëm të së përndritshmes Dylqinjë e Tobozës, por fillimi i një letre që kritiku i […]