11 librat me te shitur te Mediaprint tek Bukinist.al

Platforma më e madhe online, Bukinist.al nxjerr të dhënat për ecurinë e shitjes së botimeve “Mediaprint”: E profilizuar tek letërsia për fëmijë; e përkthyer apo e shkruar nga autorët shqiptarë, – ka kërkesat më të larta për këto tituj.   Shtëpia botuese Mediaprint është krijuar në vitin 2006, me fokus librin shkollor dhe didaktik, por […]

Ditari i nje profesori, – nga Kuteli tek Bundo

Dr. Elsa Kristo Nga “Ditari i ekonomistit” Mitrush Kuteli tek “Ditari i Profesorit” Sherif Bundo Për rastësi dy librat e sipërpërmendur i kam lexuar qershoreve. I pari, shkruar në vitin e largët 1960 dhe, i dyti nxjerrë në botim muajin e kaluar. Me një distancë kohore prej 63 vitesh, ajo çka lexon të krijon keqardhje; […]

Romani qe me perndezi faren e revoltes

Përshtypje rreth romanit “Fara e revoltës”, shkruar nga Prof. Sherif Bundo, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese Mediaprint Dr. Albert Gjoka Në letrat shqipe ka ndodhur shpesh që shkrimtarë me formim nga fusha të tilla si shkencat apo ekonomia të lënë gjurmë të forta si krijues: Konkretisht, Mitrush Kuteli me profesion ekonomist, ka mbetur si […]

“Aria, hidh e prit” libri me i mire i vitit 2022 per femije

Shpallen rezultatet e votimit online tek blogu Leximtari.al në kategorinë “Libri për fëmijë”. “Aria, hidh e prit” me autore Valbona Banka, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese “Mediaprint”, me redaktore Arta Markun do të jetë në fokusin e promovimit gjatë vitit 2023 tek Bukinist.al NJOFTIM – Në mbyllje të procesit të votimit online për librin […]

Nje rrefim distopik per shpellat tona njerezore

Përshtypje rreth romanit “Shpellat” të autores R. C. Anaider, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese “Mediaprint” Albert Gjoka Letërsia bashkëkohore shqipe, sidomos prodhimtaria që vjen nga autorë të rinj, është pasuruar ndjeshëm vitet e fundit me vepra të cilat eksperimetojnë me guxim duke ndjekur metodat krijuese të letërsisë postmoderniste, distopike, fantastiko-shkencore, etj. Ndonëse janë ende […]

Bukinist shpall 6 librat me te mire te vitit 2020

Përgjatë dy muajve janë zhvilluar votimet online në blogun Leximtari për të zgjedhur librin më të mirë të botuar gjatë vitit 2020. Në gjashtë kategoritë e përzgjedhura: libri për fëmijë, poezia shqipe, romani shqip, romani i përkthyer, libri non-fiction dhe libri i zhvillimit personal, ekipi i Bukinist.al kishte përzgjedhur 7 prurjet më të mira të […]

Si lindi “Nikolasi i vogël”

INTERVISTA – Flasin autori dhe ilustruesi i serisë me 14 libra të Nikolasit Goscinny dhe Jean-Jacques Sempé, të cilët e kanë shndërruar në serinë më të shitur për fëmijë në të gjithë Europën në kohën tonë Për herë të parë, nis në shqip botimi i serisë së letërsisë për fëmijë “Nikolasi i vogël”, nga botimet […]

Ta shohësh shqiptarin në syrin e një anglezi të ditëve tona…

Libri “Shqiptarët para pasqyrës” është i ndarë në disa rubrika, prej të cilave përmendim: Kombësia  dhe identiteti, Personaliteti, Sjelljet dhe Vlerat, Familja, Zakonet dhe traditat, Bashkëbisedimet, etj. Kush do ta marrë librin në dorë e do ta lexojë – dhe nuk do ta lëshojë derisa ta mbarojë, ngaqë vërtet është shumë intriguese të shohësh veten […]