10 librat me te shitur gjate muajit qershor 2021

Platforma më e madhe online e librit në Shqipëri, Bukinist.al nxjerr çdo fillim-muaji librat më të kërkuar nga lexuesit për muajin paraardhës. Këto të dhëna dalin nga sistemi i shitjeve mujore dhe synon që të informojë lexuesit në lidhje me kërkesat, shijet dhe prirjet e lexuesve sipas kategorive, grup-moshave dhe zhanreve të ndryshme. Gjatë muajit […]

Çfarë mësova nga Ana Shirli!?

Ese për librin “Ana Flokëkuqja” të autores Lucy Maud Montgomery, botuar nga OMSCA-1 Renata Bejleri* Të flas për librat e kam pasion, po aq sa kam leximin e tyre! Sot dua të flas për Ana Shirlin, Ana flokëkuqen apo Ana e “Fermës me çati jeshile” këtë vajzë, që autorja Lucy M. Montgomery e ka përshkruar […]

Si të shmangësh dramën që ta sjell jeta

Lexim rreth romanit “Një martesë amerikane” i Tayari Jones, ku personazhet e historisë mund të jenë secili prej nesh në jetën e përditshme Stephanie Powell Watts Romani i ri, i mënçur dhe përdëllyes i Tayari Jones, “Një martesë amerikane” rrëfen një histori që ne mendojmë se e njohim. Roy, një djalë i ri me ngjyrë, […]

Paqe me veten, për të kuptuar botën

(Shënime për romanin “Të martat me Morin” të Mitch Albom Agim Baçi Është më keq të vdesësh apo të jetosh i palumtur? Kjo nuk është thjesht një pyetje. Sepse nuk mjafton një përgjigje. Madje as disa. Sepse ajo ndan atë që e kupton apo nuk e kupton qënien e tij në këtë botë. Mitch Albom […]