10 librat me te shitur gjate muajit qershor 2021

Platforma më e madhe online e librit në Shqipëri, Bukinist.al nxjerr çdo fillim-muaji librat më të kërkuar nga lexuesit për muajin paraardhës. Këto të dhëna dalin nga sistemi i shitjeve mujore dhe synon që të informojë lexuesit në lidhje me kërkesat, shijet dhe prirjet e lexuesve sipas kategorive, grup-moshave dhe zhanreve të ndryshme. Gjatë muajit […]

Nje liber ku imagjinata te argeton dhe te fut ne mendime

Përshtypje rreth librit “Në botën magjike të Henrit” të Anila Mullahit Elezi, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese “Pegi” Dr. RovenaVata Libri “Në botën magjike të Henrit” vjen si dhuratë për lexuesit e vegjël për festën e 1 qershorit. Ky botim është i përbërë nga 12 përralla të krijuara me shumë dashuri nga studiuesja dhe […]

Pse duhet Montale në shqip?!

Lexim mbi sfidën e shqipërimit të vëllimit poetik “Rastet” të nobelistit, Eugenio Montale, përkthyer nga Mimoza Hysa Ben ANDONI Një përgjigje e thjeshtë që të vjen në mëndje është kjo: Pasi është një stilist i jashtëzakonshëm i gjuhës së madhe të fqinjëve latinë dhe sfidues i detajit, por dhe një apogje i shkollave letrare poetike […]

Edmond Tupja: Të kap Enisin –letërsi erotike?!

Lexim i librit “Po shkoj të kap Enisin” : Edmond Tupja e ka lëvruar edhe më parë letërsinë erotike, por veprat e tij nuk mund të quhen thjesht “erotike”… Diana Çuli Pa dyshim, një roman i Edmond Tupes, si një autor origjinal, i beftë, zbavitës e njëherazi tragjik, aq më tepër i reklamuar dhe i […]

Rrëfim për atë që mbetet

Shënime për romanin “Hide mbi kalldrëm” të Tom Kuka. Autori duket se ka zgjuar gjuhën me të cilën është rritur, por edhe krenarinë për një qytet që po tret zakonet e së shkuarës së tij me shpejtësinë e së përditshmes. Përshkrimet e lagjeve dhe shtëpive, gjuha  komunikuese dhe debatet lidhur me “besimin tjetër” ruajnë një […]

Përse duhet lexuar Tehu i briskut i Somerset Maugham

“Tehu i briskut” rrëfen historinë e një të riu amerikan, Larry Darrel, që është në  kërkim të absolutes. Odiseja e tij spirituale i ka dhënë shkrimtarit mundësinë të krijojë në këtë vepër disa personazhe të shkëlqyer Diana Culi   Herë pas here botuesit tanë, në këtë rast shtëpia botuese PEGI, na japin në dorë vepra […]