Terbimi – nje vizion tjeter romani

Pershtypje per romanin “Terbimi” te autorit Xhevahir Lleshi, hedhur ne qarkullim nga shtepia botuese Plejad Dr. Eris Rusi Isha në ethet e një kërkimi të një vepre letrare të re, të freskët dhe doemos jo në rrjedhën e atyre që kisha lexuar. Dhe mbi të gjitha shpresoja që ky lexim të më linte një mbresë […]

Ndriçim Kulla, një histori e plotë dhe mirënjohje e pacenuar me SHBA

Prof. Dr. Ksenofon Krisafi Një vlerësim rreth librit “Marrëdhëniet Shqiptaro-Amerikane, një historik gjithëpërfshirës” të autorit Ndriçim Kulla, botuar në muajin janar 2017 nga shtëpia botuese Plejad Më 8 prill të vitit 1819, një anije me vela, la në molin modest të Sajadhas së Çamërisë dy amerikanë. Ishin gazetarët J. Humber dhe K. Rooth, amerikanët e […]