Romanet për të rinj, ja 12 librat që rekomandojmë për lexim

Interesi dhe magjia e leximit nis në moshën 14 vjeç dhe lart: Kjo moshë është e rritur dhe kërkon libra me imagjinatë. Shijet e këtij brezi lexuesish kanë ndryshuar ndjeshëm edhe për shkak të rritjes së informacionit, zhvillimit të kinemasë por edhe faktorëve të tjerë. Thriller, dashuri, imagjinatë, pasione, ngjarje të pazakonta – janë disa […]

Edmond Tupja: Të kap Enisin –letërsi erotike?!

Lexim i librit “Po shkoj të kap Enisin” : Edmond Tupja e ka lëvruar edhe më parë letërsinë erotike, por veprat e tij nuk mund të quhen thjesht “erotike”… Diana Çuli Pa dyshim, një roman i Edmond Tupes, si një autor origjinal, i beftë, zbavitës e njëherazi tragjik, aq më tepër i reklamuar dhe i […]

Vera Bekteshi, një mozaik fatesh dhe jetëshkrimesh

Një lexim rreth librit: “Ora me rërë” i shkrimtares Vera Bekteshi, i shkruar me kulturë dhe shije. Personazhi i vërtetë pa imagjinaren rrezikon të mos jetë letrar, por jetëshkrim Nga Preç Zogaj Jeta e çdo njeriu është një klepsidër (orë me rërë) që zbrazet me ritmin e njëtrajtshëm, por nuk kthehet  për asnjë çast nga […]

Një roman që thyen universin e moralit

Një lexim rreth librit “Dashnori i Kinës së Veriut” të Marguerite Duras Diana Çuli   Shtëpia Botuese DITURIA ka nxjerrë në treg një nga romanet e njohur të shkrimtares franceze Marguerite Duras – Dashnori i Kinës së Veriut, botuar në vitin 1991, roman që ka një histori ndoshta tepër të veçantë. Ai  është rishkrim i […]