Bukinist shpall 6 librat me te mire te vitit 2020

Përgjatë dy muajve janë zhvilluar votimet online në blogun Leximtari për të zgjedhur librin më të mirë të botuar gjatë vitit 2020. Në gjashtë kategoritë e përzgjedhura: libri për fëmijë, poezia shqipe, romani shqip, romani i përkthyer, libri non-fiction dhe libri i zhvillimit personal, ekipi i Bukinist.al kishte përzgjedhur 7 prurjet më të mira të […]

Rrëfim mbi rrëfimin e Amos Oz

Shenime rreth leximit të romanit të shkrimtarit Amos Oz, “Rrëfim për dashurinë dhe errësirën“, botuar nga Skanderbeg Books, përkthyer nga Etleva Pushi dhe Sokol Bega Antonio Çikollari Kam disa orë që kam përfunduar leximin e kësaj vepre dhe vazhdoj të fluturoj në atë ndjenjën e vetëkënaqësisë dhe mirëqenies që më transmeton një lexim i cili […]

“Hiena bankare”, një Komedi Hyjnore e tregut të parasë

Recension për librin: Ja pse  duhet të ketë lexim të “Hiena bankare” të autorit holandez Joris Lunendijk edhe në Shqipëri. Skanderbeg Books e sjell në shqip për lexuesit Zef Preçi I shkolluar ne regjimin e shkuar, por edhe i vetëmësuar apo përshtatur pas 1990-tes, i hyra me një fryme leximit të këtij punimi të shkruar […]