“Numri zero”, si ironi dhe trandje për gazetarinë

Lexim mbi romanin “Numri zero” të Umberto Eco-s, përkthyer në shqip nga Ledia Dushi dhe botuar nga Dituria Ben ANDONI Ankthi i përgatitjes së një periodiku të përditshëm ka ngulfatur një nukël njerëzish, që nuk kanë aq shumë lidhje me gazetarinë. Doktor Kolona, personazhi që prezantohet nga bosi i tij, si njeri me përvojë të […]

Të vërtetat e mëdha janë të thjeshta

Shpëtim Çuçka, përkthyesi i romanit “Lavjerrësi i Fukoit” të Umberto Ekos nga shtëpia botuese “Dituria”, thotë se libri mund t’i ngjallë lexuesit kureshtje në disa drejtime: Pse profesori dhe studiuesi i suksesshëm U. Eko e ndjeu të nevojshme të hynte edhe në fushën e krijimtarisë artistike? Çfarë idesh ka dashur të japë ai me romanin […]