Mira Meksi: Pa zemër në kraharor

Mira Meksi i kapërcen vazhdimisht kufinjtë kombëtarë, në kuptimin klasik që i kemi dhënë këtij koncepti. (Kujtojmë E kuqja e demave, po edhe vepra të tjera). Personazhet, vendndodhja e tyre, ndërthurja e subjektit nuk është e thënë që të jenë ...
Read More

Më 12 gusht, Panairi i Librit të Përdorur

A keni dëshirë që vera juaj të jetë e mbushur plot me libra dhe të blini disa prej tyre lirë? A e dashuroni aromën e librave të vjetër, letrën e tyre të verdhë dhe ti lexoni këto ditë të nxehta ...
Read More

Në shtator del në qarkullim biografia e Berluskonit nga Alan Friedman

Kavalieri rrëfehet ndryshe kësaj radhe, duke nxjerrë shumë anë të panjohura përmes një bisede të gjatë me gazetarin amerikan Alan Friedman. Në fillimin e muajit shtator shtëpia botuese Uegen pritet të nxjerrë në qarkullim librin, i cili konsiderohet ndër biografitë ...
Read More

Nano: Nuk merrem me Islamin, por me fetë

INTERVISTA - Nëse ka një vlerë të qytetërimit perëndimor që duhet marrë në mbrojtje, kjo vlerë është liria e shprehjes. Kjo vlerë është më e rëndësishme se të gjithë librat e shenjtë e se të gjithë profetët e feve monoteiste”- ...
Read More