Ologjia e Aeditions me lajme të mira; së shpejti Dinozaurologjia dhe Spiunazhologjia

Lajme të mira për të pasionuarit pas serisë së Ologji-së së Aeditions. Pas 8 botimeve të magjishme të kësaj shtëpie botuese, vjeshta do të sjellë në treg edhe dy botime të reja: Spiunazhologjia dhe Dinozaurologjia. Bukinist mësoi se këto dy ...
Read More

Rekomandimet e “Vitrina e librit” (Top Channel) për 14-21 gusht 2016

Këtë javë “Vitrina e librit” iu rekomandon lexuesve katër libra, ku në rend të parë ka vendosur “Enigma e një fundi” e Julian Barnes. Libri që ka fituar çmimin Man Booker Prize, është përkthyer nga Ilir Baçi dhe është hedhur ...
Read More

Mira Meksi: Pa zemër në kraharor

Mira Meksi i kapërcen vazhdimisht kufinjtë kombëtarë, në kuptimin klasik që i kemi dhënë këtij koncepti. (Kujtojmë E kuqja e demave, po edhe vepra të tjera). Personazhet, vendndodhja e tyre, ndërthurja e subjektit nuk është e thënë që të jenë ...
Read More

Më 12 gusht, Panairi i Librit të Përdorur

A keni dëshirë që vera juaj të jetë e mbushur plot me libra dhe të blini disa prej tyre lirë? A e dashuroni aromën e librave të vjetër, letrën e tyre të verdhë dhe ti lexoni këto ditë të nxehta ...
Read More