Rekomandimet e nxehta të verës

Albert Gjoka* Ai që të merr kohën, duke i dhënë kuptim çdo copëze të saj, sigurisht që duhet respektuar dhe vlerësuar pamasë. Një gjë e tillë vlen akoma më shumë kur flitet për librat. Prandaj ata që rekomandojnë, kanë gjithë ...
Read More

Imazhi si qasje nga trilli drejt reales

Refleksion mbi albumin “Shqipëria dhe bota në veprën e Kadaresë”, të autorit Ndriçim Kulla. Janë rreth 155 tekste artistike, të shkëputura nga veprat e Kadaresë që kalojnë nëpër laboratorin optik të albumi Nga Albert Gjoka Realiteti dhe fiction-i ndahen me ...
Read More