10 vellimet poetike qe rekomandojme per lexim gjate vitit 2022

Blogu Leximtari ka bërë një përzgjedhje të autorëve të rinj që lëvrojnë vargun shqip gjatë kohëve të fundit. Mes botimeve që janë në qarkullim, ne rekomandojmë librat e Shqiponja Axhamit, Shqiptar Oseku, Alban Tufa, Elma Rama, Ilir Hysi, Nikoll Loka, ...
Read More

6 libra non-fiction per tu lexuar ne kohe lufte

Foto ilustruese Rekomandimet e Leximtari.al per momentet me te veshtira te shoqerise njerezore. Stoiket dhe neo-stoiket, mendimtaret qe na duhen ne keto kohe trazirash globale: Mark Aurelius, Seneca. Epictetus, Viktor Frankl, Mark Manson dhe Ray Holiday si pjese e tradites ...
Read More

Bota e ideve qe na ben te lire

Reflektim për librin “Të lirë” të Lea Ypit, hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese “Dudaj” Albert Gjoka Libri i Lea Ypit “Të lirë” tashmë është kthyer në një “fenomen”: Janë të paktë librat e botuar në Shqipëri dekadën e fundit ...
Read More

7 librat me te mire te Botart per lexuesin e rritur

Gjatë muajit mars 2022 platforma më e madhe online e librit shqip, Bukinist.al ka në fokus të gjithë librat që janë hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese Botart. Në portofolin e botimeve ne kemi përzgjedhur 7 tituj që i rekomandojmë ...
Read More