Vera Bekteshi, një mozaik fatesh dhe jetëshkrimesh

Një lexim rreth librit: “Ora me rërë” i shkrimtares Vera Bekteshi, i shkruar me kulturë dhe shije. Personazhi i vërtetë pa imagjinaren rrezikon të mos jetë letrar, por jetëshkrim Nga Preç Zogaj Jeta e çdo njeriu është një klepsidër (orë ...
Read More

“Titanik”, një shpirt poetik që shfaqet plot urtësi dhe origjinalitet

Reflektim rreth vëllimit poetik “Titanik, Ti-tani-ik” i poetit Aldo Shpuza, i hedhur në qarkullim në muajin nëntor 2016 nga enti botues “Magus” Albert Gjoka*   Shumë persona tentojnë apo shkruajnë poezi, por pak sish gdhenden në antologji; shumë të rinjë ...
Read More

Çelësat për të kuptuar shoqërinë moderne, manipulimin dhe rolin e individit

Refleksion rreth librit “Teoria e shoqërisë” e Niklas Luhmann, i cili është një nga sociologët më të mëdhenj të shekullit të kaluar: Është themeluesi i sistemeve shoqërore dhe në veprën e tij është marrë me një gamë të gjërë problemesh ...
Read More

Festat e Nëntorit dhe shqiptarët përmes 104 librave

Albert Gjoka* E ku ka mjet më të mirë sesa libri për të njohur një periudhë të caktuar të historisë, për të kuptuar të shkuarën e një individi, të një momenti, të një ngjarje apo një shteti, - e në ...
Read More