Nano: Nuk merrem me Islamin, por me fetë

INTERVISTA - Nëse ka një vlerë të qytetërimit perëndimor që duhet marrë në mbrojtje, kjo vlerë është liria e shprehjes. Kjo vlerë është më e rëndësishme se të gjithë librat e shenjtë e se të gjithë profetët e feve monoteiste”- ...
Read More

Kasëm Trebeshina, në kërkim të së tashmes së përjetshme

Sot është 90-vjetori i lindjes së shkrimtarit jokonformist. Sipas përkthyesit, krijimtaria e tij shquhet nga një mvehtësi të rrallë stilistike, ironi e stërholluar dhe humor sarkastik. Gjithashtu shkruan edhe për ndikimin, që ka pasur jeta në burg në veprat e ...
Read More

“Faqe të panjohura nga vepra e Pjetër Budit” hidhet në qarkullim

Të hënën (8 gusht 2016) del në treg libri “Faqe të panjohura nga vepra e Pjetër Budit” (1618-1622) i studiueses Blerina Suta; botim i “Onufri”. Përmes këtij botimi zbulohet një ekzemplar deri tash i panjohur i veprës “Doktrina e Kërshtenë”, ...
Read More

Rekomandimet e nxehta të verës

Albert Gjoka* Ai që të merr kohën, duke i dhënë kuptim çdo copëze të saj, sigurisht që duhet respektuar dhe vlerësuar pamasë. Një gjë e tillë vlen akoma më shumë kur flitet për librat. Prandaj ata që rekomandojnë, kanë gjithë ...
Read More