Rekomandimet e “Vitrina e Libri”, 11 – 18 gusht 2016

 

rekomandimet-11-shtator

Në listën e librave të rekomanduar kësaj jave – 11 – 18 shtator 2016, nga “Vitrina e Librit” e Top Channel, vijnë më së pari dy novelat e reja të Mira Meksit:

Pa zemër në kraharor

Vrasje në Venecia

Këto dy novela janë pjesë e një botimi që pritet dalë së shpejti me tregime dhe novela. Këto dy libra ishin suprizë për lexuesin e verës. Mira Meksi vjen me një stil dhe brumë të ri letrar, në ndryshim nga autorët e tjerë me këto dy novela, të cilat janë vlerësuar nga lexuesit.

Odin Mondvalsen” është një nga romanet më të suksesshme të Kasem Trebeshinës që është rekomanduar nga Vitrina. Fillimisht u botua në Shqipëri dhe kësaj radhe u botuar nga “Buzuku” në Kosovë, në kuadër të festimeve të 90-vjetorit të tij, bashkë me disa nga veprat e tjera. “Odin Mondvalsen” është konsideruar si një nga romanet e para postmoderniste të letrave shqipe.

“Shqiptarët”, libri më i fundit me reportazhe dhe shkrime i gazetarit Ben Andoni është rekomandimi i tretë i “Vitrina e librit”.

LISTA E REKOMANDIMEVE TË “VITRINA E LIBRIT”, DATË 11 SHTATOR 2016

  1. Titulli: “Pa zemër në kraharor”

Autori: Mira Meksi

Zhanri: Novelë

Shtëpia Botuese Onufri

Çcimi: 500 lekë

  1. Titulli: “Vrasje në Venecia”

Autori: Mira Meksi

Zhanri: Novelë

Shtëpia Botuese Onufri

Çcimi: 500 lekë

  1. Titulli: “Odin Mondvalsen”

Autori Kasem Trebeshina

Zhanri: Roman

Shtëpia Botuese Buzuku

Çmimi: 700 lekë

  1. Titulli: “Violina e shiut”

Autorja: Rudina Mërkuri (Papajani)

Zhanri: Poezi

Shtëpia Botuese: MUZGU

Çmimi: 500 lekë

  1. Titulli: “Labirinti i zgjimit”

Autori: Adam Foulds

Zhanri: Roman

Shtëpia Botuese Toena

Çmimi: 1000 lekë

  1. Titulli: “Shqiptarët”

Autori: Ben Andoni

Zhanri: Cikël reportazhesh historike

Shtëpia Botuese “Papirus”

Çmimi: 1000 lekë

  1. Titulli: “Mjegulla e kuqe”

Autori: Idriz Ponari

Zhanri: Roman

Shtëpia botuese “Naçional

Çmimi: 700 lekë

Këto botime mund ti porositni direkt edhe në platformën tonë, bukinist.al, dhe librat iu vijnë pa kosto shtesë në adresën që doni ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *