Goodreads: Ja 10 librat më të mirë të shekullit XXI

goodreads-bukinist

Albert GJOKA

Goodreads, komuniteti më i madh i lexuesve online në mbarë botën ka përzgjedhur librat më të mirë të shekullit të XXI. Renditja është bërë bazuar mbi rankimin me yje që kanë dhënë vetë pjesëmarrësit në këtë grupim online me më shumë se 1.3 milionë anëtarë dhe mbi bazën e njerëzve që kanë marrë pjesë në votim.

Kjo renditje është dinamike sepse ndryshon bazuar mbi votimet dhe numrin e yjeve që marrin vazhdimisht. Joanne Roëling, Khaled Hossein dhe Suzanne Collins janë dy autorët që kanë më shumë se një libër në këtë listë dhe janë më të votuarat nga lexuesit.

Më poshtë është lista me 10 veprat më të mira të shekullit të XXI:

1 Harry Potter dhe Dhuratat e vdekjes (#7) nga J.K. Rowling

Rankimi mesatar; 4.62 — 2,037,058 ratings

VOTIMI: Pikët; 382,625, votuan 3,866 lexues.

harry-potter-dhe-dhuratat-e-vdekjes-7

2 Lojërat e Urisë nga Suzanne Collins

Rankimi mesatar: 4.33 — 5,443,659 ratings

VOTIMI: Pikët: 284,901, votuan 2,907 lexues.

lojerat-e-urise

3 Gjuetari i balonave nga Khaled Hosseini

4.27 avg rating — 2,053,277 ratings

VOTIMI: Pikët 250,573, votuan 2,544 lexues.

gjuetari-i-balonave

4 Hajdutja e librave nga Markus Zusak

Rankimi mesatar: 4.36 — 1,459,914 ratings

VOTIMI: Pikët: 242,332, votuan 2,467 lexues.

hajdutja-e-librave

5 Harry Potter dhe Princi Gjakpërzier (#6) nga J.K. Rowling

Rankimi mesatar: 4.55 — 1,961,585 ratings

VOTIMI; Pikët 213,464, votuan  2,197 lexues.

harry-potter-6-dhe-princi-gjakperzier

6 Harry Potter dhe Urdhri i Feniksit (#5) nga J.K. Rowling

Rankimi mesatar: 4.48 — 2,011,857 ratings

VOTIMI: Pikët: 193,594, votimi 2,010 lexues.

harry-potter-5-dhe-urdhri-i-feniksit

7 Ndihma nga Kathryn Stockett

Rankimi mesatar: 4.46 — 1,768,049 ratings

VOTIMI: Pikët: 157,842, votuan 1,633 lexues.

ndihma

8 Njëmijë diej vezullues nga Khaled Hosseini

Rankimi mesatar: 4.35 — 949,234 ratings

VOTIMI: Pikët: 155,186, votuan 1,587 lexues.

nje-mije-diej-vezullues

9 Jeta e Pisë nga Yann Martel

Rankimi mesatar: 3.89 — 1,135,960 ratings

VOTIMI: Pikët: 145,948, votuan 1,496 lexues.

jeta-e-pise

10 Vajza e zjarrit nga Suzanne Collins

Rankimi mesatar: 4.29 — 2,107,409 ratings

VOTIMI: Pikët: 142,725, votuan 1,497 lexues.

vajza-e-zjarrit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *