Book Fest, festa fantastike e librit shqip

Në foto: Pamje nga panairi i librit Book Fest në TEG gjatë vitit 2022

Qendra tregtare TEG dhe Bukinist.al organizojnë panairin e përvitshëm të librit, me rreth 2 mijë tituj në ofertë. Në stenda ndodhen mbi 30 mijë libra: Në fokus mbi 500 tituj të hedhur në qarkullim gjatë vitit 2023, uljet tona deri më 50%, nobelistët shqip, booktooks dhe romanet mister dhe thriller në vigjilje të Hallouinit. Ky event është pjesë e Tetorit të Librit, organizuar nga Ministria e Kulturës dhe QKLL

Albert GJOKA*

Book Fest tashmë është kthyer në një traditë të bukur, duke qenë eventi më i bukur libror i organizuar në një qendër tregtare në Shqipëri dhe një nga aktivitetet më të rëndësishme në tregun e librit. Për të pestin vit radhazi, qendra më e madhe tregtare në Shqipëri, TEG dhe platforma më e madhe online e librit në vend, Bukinist.al organizojnë panairin e përvitshëm, “Book Fest”.

Ky event hapet për lexuesit ditën e mërkurë, më 19 tetor 2023 dhe do të qëndrojë në pritje të lexuesve deri më datë 5 nëntor 2023. Më datë 20 tetor do të bëhet ceremonia zyrtare ku do të kemi të ftuar autorë, lexues, botues dhe personalitete të tjera nga bota e librit dhe kulturës.

“Book Fest” vjen me risi të shumta sepse të tilla janë edhe kërkesat e lexuesve tanë, në një mjedis që ndryshon çdo ditë dhe që të sfidon të papriturat e tij. Po ashtu, vjen edhe si një nevojë për mbështetje për botuesit shqiptarë, të cilët kanë qenë në krah të Bukinist.al në premtimin për të dhënë ofertat më të mira për lexuesit dhe për të rekomanduar ato libra, të cilët e transformojnë jetën tonë.

Organizatorët kanë marrë përgjegjësinë dhe kanë ndarë filozofinë e promovimit të librit dhe leximit në të gjitha hapësirat ku jetojmë dhe punojmë, përfshirë edhe në mjediset e biznesit, duke krijuar kulturën e leximit kudo. Prandaj, ne jemi të fokusuar për ta informuar lexuesin çdo ditë për të gjitha prurjet e reja që sjellin botuesit shqiptarë.

Në këtë festë librore do të vijnë për herë të parë në fokus gati 500 titujt e rinj që kanë hedhur në qarkullim shtëpitë tona botuese: Janë libra të cilët e kanë pasuruar ndjeshëm botën tonë mendore dhe shpirtërore. Shumë prej botuesve tanë duhen përgëzuar sepse kanë sjellë titujt më të fundit, të hedhur në qarkullim në tregjet botërore.

Përmes Book Fest, çdo lexues do të informohet për prurjet e fundit: Njëherësh, do të jenë edhe ofertat tona të cilat shkojnë deri në -50% për rreth 2 mijë tituj që do të ndodhen në stendat tona deri më datë 5 nëntor. Ofertat janë të përgatitura enkas sipas kategorive, autorëve, rekomandimeve apo serive, për grup-mosha të ndryshme.

Padyshim, tetori i librit nuk mund të ketë kuptim pa praninë e Bukinist online, ku të gjitha ofertat dhe surprizat do t’i përfitojnë të gjithë lexuesit nga Shqipëria dhe kudo, nëpër botë.

Këtë vit ne do të fokusohemi tek zhanri Mister & Thriller sepse festojmë me lexuesit edhe në pikun e Hallouinit, më 31 tetor. Ky zhanër ka shënuar rritje të interesit nga lexuesit tanë gjatë viteve të fundit, prandaj ne kemi përzgjedhur prurjet më të mira në shqip, që janë përkthyer deri më tani.

Në stendat tonë këtë vit do të ketë edhe libra në gjuhën angleze, kryesisht botime në fushën e biznesit, motivimit, romane për adoleshentët apo botime për fëmijë.

As kësaj radhe nuk do të mungojnë ndërveprimi me ndjekësit tanë në rrjetet sociale, ku do të ketë mini-konkurset, quizet, sfidat e leximit dhe lojëra të tjera.

Festën e bëjnë lexuesit, ndërsa ne jemi këtu, me të gjitha ofertat, rekomandimet, informacionet, ngjarjet dhe promovimet. Sepse ne besojmë fort se ndër të tjera, leximi është një terapi, dhe përmes leximit do të jemi më të aftë t’i kapërcejmë vështirësitë dhe të ecim përpara, më të fortë se kurrë.

“Book Fest” organizohet nga TEG, pjesë e Balfin Group dhe Bukinist.al, pjesë e Aladini Trade Partner, kompania lider e shitjeve online në Shqipëri. Mbështetja që i jep Balfin Group kësaj nisme dhe promovimit të librit dhe leximit në Shqipëri ka bërë që Bukinist.al të përmbushë dëshirat dhe pasionet e lexuesit për ta gjetur librin kudo, në çdo kohë dhe për të përmbushur më së miri nevojat dhe dëshirat e tij.

*Autori është menaxher i Bukinist.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *