Panair libri – aty ku është lexuesi

Mesi i nëntorit tashmë është kthyer në një festë të madhe për botuesit, lexuesit dhe për librin shqip në përgjithësi. Prej muajsh po punohet maksimalisht nga industria e shtypshkrimit, autorët, përkthyesit, redaktorët, dhe entet botuese në mënyrë që vitrinat e librit të jenë plot dhe me tituj të larmishëm, teksa lexuesi pret surprizat. Gjithësesi, kjo […]

Pse teknologjia favorizon tiraninë

Yuval Noah Harari Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje të parë të vetëkuptueshme dhe të pakthyeshme. Por këto ideale, janë shumë më të brishta nga sa besojmë ne. Suksesi i tyre në shekullin XX, varej nga kushtet teknologjike unike, që mund të dëshmohen si […]

Ologjia e Aeditions me lajme të mira; së shpejti Dinozaurologjia dhe Spiunazhologjia

  Lajme të mira për të pasionuarit pas serisë së Ologji-së së Aeditions. Pas 8 botimeve të magjishme të kësaj shtëpie botuese, vjeshta do të sjellë në treg edhe dy botime të reja: Spiunazhologjia dhe Dinozaurologjia. Bukinist mësoi se këto dy botime do të hidhen në treg në fillim të nëntorit, duke e çuar në […]

Në shtator del në qarkullim biografia e Berluskonit nga Alan Friedman

Kavalieri rrëfehet ndryshe kësaj radhe, duke nxjerrë shumë anë të panjohura përmes një bisede të gjatë me gazetarin amerikan Alan Friedman. Në fillimin e muajit shtator shtëpia botuese Uegen pritet të nxjerrë në qarkullim librin, i cili konsiderohet ndër biografitë spikatëse për kavalierin. Në këtë libër Alan Fridmani, pas një viti e gjysmë intervistash dhe […]