Fjala

arti i leximit

Arti i te lexuarit

Bedri Dedja* Ndonjërit mund t’i duket pak si e çuditshme që ta quash leximin art. Dhe vërtetë, rrallëkush e përdor ...
Read More
ferdinand

Idiotet e krimit dhe idiotet e politikes

Armand Shkullaku* Që kur e kam njohur, rreth 23 vjet më parë, Ferdinand Dervishin gjithnjë e kam lidhur me kronikat ...
Read More
shiten vota

Shes votën për zgjedhjet paramentare 2021

Shes Votën për çdo parti që ofron më shumë, të dëshmuar me fotograf dhe mund të siguroj shumë të tjera! ...
Read More
patersoni

Nje udherrefyes per kuptimin e jetes

Atena Bishka* Vetëdija jonë duket se rrudhet në përpjesëtim të drejtë me komunikimin që vjen duke u zgjeruar; bota na ...
Read More
agolli

Gjuha e ilustrimeve dhe gjuha e fabulave …

Ormira LULANI Librat kanë një forcë shumë të madhe shtytëse në mënyrën sesi i shikon gjërat, mendja fluturon në aventura, ...
Read More
mimoza hysa

Bijat e gjeneralit – një duel mes të kundërtave

INTERVISTA - Mimoza Hysa rrëfen “Bijat e gjeneralit”, romani që u rendit në pesë veprat më të mira të çmimit ...
Read More
21-leksione

Pse teknologjia favorizon tiraninë

Yuval Noah Harari Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje ...
Read More
feminizmi-elena-ferrante

Ende nuk mund të jemi plotësisht vetvetja

Si është e mundur, më pyesin njerëzit, që nuk njeh qoftë edhe një kurvë? Patjetër që njoh: Letërsia është plot ...
Read More
libri-adoleshent

TREGIM – Soni

Xhevair Lleshi Vajza e komshiut në katin e katërt, Soni, që ndjek shkollën (unë nuk e dija vitin e shkollimit) ...
Read More
dritero-aglli-sadija

Një libër me letra dashurie dhe letërsi pasioni

Sadije Murati dhe Shaban Murati “Dashuri në moshën e Krishtit” përmban letrat intime të Dritëro Agollit shkruar për Sadijen në ...
Read More