Át Zef Pllumi – mendimtari i lirë dhe Shqipëria e burgosur

Një analizë e trilogjisë së Át Zef Pllumit, “Rrno vetëm për me tregue”: Vlera e tij si dëshmi pë krimet e komunizmit Ndue UKAJ Kur e lexoj librin e kujtimeve të Át Zef Pllumit, “Rrno vetëm për me tregue”, përpara më shfaqen dy Shqipëri: Një që përfaqëson autori i këtyre kujtimeve, i cili, ndonëse në […]

Gara me 13 personazhet dhe fituesi i shpallur i Bukinist

Personazhet e letërsisë bëhen pjesë e jetës tonë reale teksa i lexojmë veprat letrare: Ato futen mes nesh si njerëz të dashur, me aq pasion sa ne i pranojmë ata, sa që ne njëhsohemi me secilin prej tyre, aq sa ne i duam apo i urrejmë ata. Këtë mrekulli e ndjemë ne, organizatorët e konkursit për […]