Autoret shqiptare per tu lexuar gjate kesaj vere

Platforma më e madhe online e librit në Shqipëri, Bukinist.al dhe blogu Leximtari kanë përzgjedhur 12 romancierë dhe tregimtarë për t’i bërë pjesë të leximeve gjatë pushimeve verore Letërsia shqipe është cilësore: Këtë gjë e thonë gjithnjë e më shumë lexuesit. Por, sfida më e madhe mbetet që një konstatim i tillë të përcillet tek […]

Me vete, në çantën e plazhit…

Shkrimtarja dhe gazetarja e njohur Arta Marku ka rekomanduar 5 libra për tu lexuar gjatë pushimeve verore, të cilët janë si më poshtë: *** 1.Mosdija – Milan Kundera – përkth. Mirela Kumbaro – Dituria Kujtimet u dashkan përsëritur mes njerëzish se përndryshe harrohen. Secili kujtimin e vet sepse kujtimet nuk ngjajnë mes tyre sado që […]

Poezia shqipe e botuar gjatë vitit 2017, ja 7 librat në garë

  Bukinist-i organizon çdo vit sondazhin për librin më të mirë të botuar në vitin paraardhës. Për secilën prej 6 kategorive të përcaktuara për votim, përzgjidhen 7 libra, ku ftohen lexuesit që të përzgjedhin librin për fëmijë. Në kategorinë e poezisë shqip, botuar gjatë vitit 2017 janë përzgjedhur këto libra:  “Aurat e natës” – Belfjore […]

Një ëndërr pushteti

Lexim rreth librit “Ëndrra e doktorit”  të  Besnik Mustafaj, i hedhur në qarkullim nga Botimet Toena Agim Baçi Një ëndërr drejt pushtetit nuk ka … kohë. Një ëndërr drejt pushtetit ka bërryla, mosmirënjohje, ego që nuk njeh kufi dhe, natyrisht, kërkimin e rrugëve të pafundme për të shënjuar emrin plot merita, pavarësisht nëse mund t’i […]