festivali

Festivali i Librit, nje ure magjike virtuale mes autorit dhe lexuesit

Mbyllet me sukses Festivali i Librit – Bukinist 2021, i zhvilluar më 2 – 30 prill 2021. Rreth 90 autorë, përkthyes, lexues dhe studiues të ftuar në bisedat online. Mbi 900 mijë ndjekës u përfshinë, komentuan dhe bënë pyetje në rrjetet sociale të Bukinist. Ky festival, gati për tu kthyer në traditë gjatë muajit prill […]

rekomandimet

Bukinist, ja 5 rekomandimet e muajit shkurt 2019

Në vijim të premtimit që ju kemi dhënë ju, të dashur lexues, ndjekës dhe miq, edhe këtë muaj ne si Bukinist kemi përgatitur pesë rekomandimet tona: Janë autorë shqiptarë dhe të huaj, libra në fushën e prozës së shkurtër, romanit, por edhe të non-fiction-it. Për hartimin e listës ne kemi marrë në konsideratë edhe faktin […]

gazmend-krasniqi_bukinist

Vetëvrasja – Tregim

GAZMEND KRASNIQI   Kjo histori është rrëfyer nga dy njerëz të ndryshëm të cilët i bashkonte të qenit nga e njëjta krahinë e thellë malore, ku ka ndodhur ngjarja, dhe i ndante përvoja jetësore: njëri qe tridhjetëvjeçar, kurse tjetri gjashtëdhjetë. Së pari historia u tregua nga tridhjetëvjeçari, pastaj (megjithëse unë nuk kisha ndonjë dyshim në […]