Një roman që zgjon lexuesin nga amnesia komuniste

Lexim mbi romanin “Pëshpërimë Gruaje” të Klara Budës, botuar së fundi nga MAPO Editions Cila ishte jeta e rinisë shqiptare në vitet ’80-të, atëherë kur diktatura komuniste ishte në kulmin e saj? Klara Buda, shkrimtare, gazetare dhe eseiste jep një pamje me vërtetësi tronditëse tek romani “Pëshpërimë Gruaje”. Aty në mënyrë mjeshtrore ajo përshkruan realitetin e […]

Një vlerë për letrat shqipe

Refleksion rreth dritëhijes së romanit “Kloroform” të autores Klara Buda, hedhur në qarkullim nga Botimet Dudaj Agron SHELE Romani “Kloroform“ i autores Klara Buda, pa dyshim që ka tërhequr vëmendjen e mbarë lexuesit shqiptar dhe të huaj, studiusve dhe eseistëve, të cilët përbrenda kësaj vepre letrare kanë gjetur atë pjesë të errët të jetës njerëzore, […]