Pavaresia e Shqiperise, – 12 libra qe rekomandojme per lexim

Platforma më e madhe online e librit shqip, Bukinist.al ndan me lexuesit në vigjjilje të 28 nëntorit, një listë me 12 libra për historinë e Shqipërisë, botime që synojnë të reflektojmë mbi të kaluarën dhe na ndihmojnë për ta parë të tashmen më qartë. Këtë vit u bashkua me ne dhe Glina, duke ndarë së […]

Ndriçim Kulla, një histori e plotë dhe mirënjohje e pacenuar me SHBA

Prof. Dr. Ksenofon Krisafi Një vlerësim rreth librit “Marrëdhëniet Shqiptaro-Amerikane, një historik gjithëpërfshirës” të autorit Ndriçim Kulla, botuar në muajin janar 2017 nga shtëpia botuese Plejad Më 8 prill të vitit 1819, një anije me vela, la në molin modest të Sajadhas së Çamërisë dy amerikanë. Ishin gazetarët J. Humber dhe K. Rooth, amerikanët e […]