Poezia si intuivitet i ndërgjegjeve moderne krijuese

Lexim rreth vëllimit poetik “Koha tjetër” e Nikoll Lokës, i botuar nga Emal Agron Shele Në aureolën e poezisë bashkëkohore shqiptare, sot vihet re gjithnjë e më shumë tendenca e përsosjes dhe shtytjes drejt teknikave impresioniste apo surreale të shkrira me imazhinizmin, teknika këto që, të ndërthurura me autoktonizmin ose shtratin e traditës pas viteve […]

Arbëria, një histori shtetformuese që na flet edhe sot

Reflektim rreth librit “Principata e Arbrit, – shteti i parë i shqiptarëve” të Nikoll Lokës Albert Gjoka   E tashmja është e vështirë që të shihet ndryshe veçse si produkt i zhvillimeve të kaluara historike. Por, kjo është gjysma e pamjes. Sa herë ndodhemi në krizë komunikimi apo identiteti, kur gjendemi përballë tjetërsimit të vetëdijes […]