Festivali i Librit, nje ure magjike virtuale mes autorit dhe lexuesit

Mbyllet me sukses Festivali i Librit – Bukinist 2021, i zhvilluar më 2 – 30 prill 2021. Rreth 90 autorë, përkthyes, lexues dhe studiues të ftuar në bisedat online. Mbi 900 mijë ndjekës u përfshinë, komentuan dhe bënë pyetje në rrjetet sociale të Bukinist. Ky festival, gati për tu kthyer në traditë gjatë muajit prill […]

Si të shmangësh dramën që ta sjell jeta

Lexim rreth romanit “Një martesë amerikane” i Tayari Jones, ku personazhet e historisë mund të jenë secili prej nesh në jetën e përditshme Stephanie Powell Watts Romani i ri, i mënçur dhe përdëllyes i Tayari Jones, “Një martesë amerikane” rrëfen një histori që ne mendojmë se e njohim. Roy, një djalë i ri me ngjyrë, […]