Agim Baci: Librat qe rekomandoj per lexim

LISTA E LIBRAVE TE REKOMANDUARA NGA AGIM BAÇI 1- “Ngjizja e papërlyeme”, roman nga Agron Tufa, shtëpia botuese “Onufri” “Një pikturë e skllavërimit të njeriut në një sistem ku duhet të zhbëhet gjithçka, sidomos dashuria. Ljuba Borisovna, aktorja që gëlltit librin “armiqësor me sistemin” të të shoqit, mbetet shtatzënë me faqet e shkruara nga inxhinieri […]

Romani i parodisë dhe humorit të zi me realitetin e shkuar komunist

Reflektime pas leximit të triologjisë “Embriologji”, të novelistit Shkëlqim Çela, fitues i çmimit “Kadare”  për vitin 2015 Preç Zogaj Libri “Embriologji”, fitues i çmimit “Kadare”  për vitin 2015, çmim që jepet nga  Universiteti Europian i Tiranës,  përmban tri novela: “Përgjuesit”, “ Zbor” dhe  “Yje të (pa)shquar”. Të tria janë kryesisht  një riprodhim kujtimesh e mbresash […]